خبرگزاری مهر، گروه استانها: مرزها و بازارچههای مرزی به عنوان عاملی در توسعه کشور، ظرفیتی بسیار ممتاز برای استانهای مرزی محسوب میشوند که میتواند گرد محرومیت را از چهره شهرستانهای مرزی زدوده و اقتصاد آن مناطق را شکوفا کند.
علاوه بر تأثیرات اقتصادی، مرزها و بازارچههای مرزی را میتوان عاملی برای ایجاد امنیت پایدار دانست و در نتیجه آن مهاجرت به استانهای صنعتی و به ویژه پایتخت از استانهای مرزی کاهش پیدا خواهد کرد.
بازارچه مرزی تیلهکو در شهرستان سرپل ذهاب به سبب اینکه ۴۷ کیلومتر مسافت کمتری با سلیمانیه دارد و در کاهش بار ترافیکی مرز پرویزخان و جلوگیری از فساد مواد کشاورزی تأثیرگذار است، اهمیت بسیاری برای تجار دارد.
اما آنچه بیش از همه چیز در بازگشایی مرز رسمی تیلهکو اهمیت دارد، بازگشایی بازارچه تیله کو در شهرستان سرپل ذهاب که ۴۸ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد است، که میتواند سبب کاهش محرومیت این شهرستان زلزله زده شود.
با اخبار منتشر شده از بازگشایی این بازارچه بارقه امیدی در دل مردم شهرستان زلزله زده سرپل ذهاب ایجاد شده است و مردم مرز نشین این خطه از میهن اسلامی منتظر بازگشایی رسمی این مرز هستند.
موافقت فرماندار گرمیان عراق با بازگشایی مرز تیلهکو
هوشنگ بازوند استاندار کرمانشاه در نخستین روزهای سال جدید در جمع اصحاب رسانه با اشاره به موافقت فرماندار گرمیان عراق با بازگشایی مرز تیلهکو، اظهار کرد: به زودی تیمی به منظور پیگیری ویژه بازگشایی این پایانه مرزی تشکیل خواهد شد.
وی افزود: این تیم که اعضای اتاق بازرگانی را در دل خود دارد، کار رایزنی با مقامات عراقی و پیگیری ویژه برای تسریع بازگشایی مرز تیله کو را انجام خواهد داد.
زیرساختهای تیله کو در سرپل ذهاب در حد متعارف آماده است
نورالدین فرزادی پور فرماندار شهرستان سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بازگشایی مجدد بازارچه مرزی تیله کو، بیان کرد: یکی از فرصتهای مناسب اقتصادی برای فعالیت شهرستانهای مرزی، مرز مشترک و بازارچههای مرزی است.
وی با بیان اینکه بازارچه مرزی تیله کو در شهرستان سرپل ذهاب در گذشته فعال بوده و هم اکنون تعطیل است، افزود: از ماهها پیش که شرایط مناسب فراهم شده، بازگشایی مجدد این بازارچه توسط استانداری کرمانشاه پیگیری شده است.
زیرساختهای اولیه لازم در شهرستان سرپل ذهاب توسط ایران تأمین شده است
فرماندار شهرستان سرپل ذهاب با تاکید بر اینکه بازگشایی بازارچه مرزی تیله کو نیازمند پیگیری دوجانبه توسط طرف عراقی و ایرانی است، تصریح کرد: زیرساختهای اولیه لازم در شهرستان سرپل ذهاب توسط ایران تأمین شده و در صورت بازگشایی بازارچه تیله کو وضعیت معیشتی و اشتغال این شهرستان بهبود خواهد یافت.
وی ادامه داد: مقداری از زیرساختهای بازارچه مرزی تیله کو باقی مانده که این موضوع مانع از بازگشایی و فعالیت آن نمیشود، بسیاری از اقدامات مورد نیاز و زیرساختهای لازم برای بازگشایی بازارچه مرزی تیله کو انجام شده است.
فرزادی پور با بیان اینکه زیرساختهای بازارچه مرزی تیله کو در شهرستان سرپل ذهاب در حد متعارف آماده شده است، گفت: پس از بازگشایی این مرز زیرساختهای تکمیلی برای بهبود و توسعه خدمات ارتقا خواهد یافت، اما خدمات ارائه شده فعلی نیازهای بازارچه مرزی تیله کو و تبادلات تجاری در آن را فراهم میکند.
نظر شما